Nu kan var femte ledig lägenhet sökas med boendetid

Närbild på nycklar som överlämnas av en kvinna till en man

Nu behöver du inte längre ha en lång kötid på Boplats Syd för att få en lägenhet hos oss på Hörbybostäder. Sedan maj 2024 förmedlas en del lägenheter beroende på boendetid istället.

Våra lägenheter förmedlas sedan Boplats Syd. Tidigare ha all förmedling skett med hjälp av kötiden på Boplats Syd men nu har vi gjort det enklare för den som redan bor hos oss att byta lägenhet. Var femte ledig lägenhet kan nu sökas med hjälp av din boendetid hos Hörbybostäder istället. Dessa lägenheter är märkerade med ”Boendetid” på Boplats Syd.

Har du till exempel varit medlem på Boplats Syd i 2 veckor men har hyrt en lägenhet av oss i 15 år (samma nuvarande hyreskontrakt under hela perioden), kan du från och med nu söka var femte lägenhet som vi lägger ut på Boplats Syd med din boendetid istället – i detta fall 15 år.

Förmedling via boendetid är en stor förmån för våra nuvarande hyresgäster. Vi rekommenderar alla våra hyresgäster att bli medlemmar på Boplats Syd. Det kostar 300 kr per år. Man kan se det som en bra boendeförsäkring om något oväntat skulle inträffa och man får behov av en annan typ av boende.

Om du blir tilldelad ett kontrakt där du sökt med hjälp av din boendetid kommer vi att återbetala kostnaden för en årsavgift (300kr) på din första hyresavi.

Gå till Boplats Syd.

Läs Hörbybostäders uthyrningspolicy.

Kontakta oss