Nycklar, autogiro och uppsägning

Nycklar

Alla våra nycklar är spärrade dvs de kan endast beställas av Hörbybostäder.

Behöver du en extra nyckel kontaktar du kontoret, sen får du hämta nyckeln hos Allans lås, Nygatan 60, Hörby. Betalning sker direkt till Allans lås.

Har du blivit av med en lägenhetsnyckel, måste vi göra en omläggning av  låscylindern. Denna kostnad får hyresgästen själv stå för.

Autogiro

Vill du slippa köa på posten eller banken när du ska betala in hyran? Som hyresgäst hos oss kan du på ett smidigt sätt betala din hyra via autogiro.

Hyran blir alltid betald i rätt tid och du riskerar inte att få betala förseningsavgift. Du kan till exempel resa bort och vara säker på att hyran ändå blir betald. Det enda du behöver göra är att se till att täckning finns på ditt konto.

På din hyresavi framgår vilken dag som är förfallodag, dvs när hyran ska vara betald. Beloppet dras från ditt konto direkt på morgonen på förfallodagen. Om förfallodagen är en lördag, söndag eller helgdag dras beloppet istället vardagen före förfallodagen.

Kontakta oss på telefon 0415-37 81 43 eller via e-post info@horbybostader.se så skickar vi en anmälningsblankett.

Uppsägning av lägenhet

Uppsägning av lägenhet skall alltid ske skriftligt. På baksidan av kontraktet finns en ruta för uppsägning. Du kan också använda denna blankett för uppsägning av lägenhet (pdf 42 kB, öppnas i ny flik).

Uppsägningstiden är tre månader och räknas alltid från månadsskiftet efter det att uppsägningen inkommit Hörbybostäder kontor.

När uppsägningen har kommit in till Hörbybostäder, så skickar vi ut en bekräftelse på att vi mottagit den.

Du måste vara beredd på att visa din lägenhet för de som är intresserade. Vid visning ringer vi och bokar en tid. Visning får inte ske utan Hörbybostäders representant.

Då kontraktet är uppsagt, ska en obligatorisk förbesiktning av lägenheten ske. Besiktningen är ett sätt för oss att se vilket renoveringsbehov lägenhet har.

Uppsägning av garageplats

Uppsägning av garageplats sker skriftligt.

Uppsägning av garageplats (pdf 49 kB, öppnas i ny flik)

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta oss